İçeriğe geç

Izmir Bayındır Nereye Yakın

İzmir Bayındır nasıl bir yer?

Bayındır, tarih tutkunlarının ziyaret etmeyi sevdiği İzmir ilçelerinden biridir. İlçenin her yerinde, İzmir’in kadim tarihinin izlerini taşıyan köprüler, çeşmeler, hamamlar, türbeler ve diğer tarihi yapılar bulacaksınız. Tarihi camiler ve kiliseler de ilçeyi dini turizm için önemli bir merkez haline getiriyor.

Bayındır İzmir arası kaç kilometre?

İzmir’e uzaklığı 79 km’dir. Toplam alanı 588 km2 olup İzmir ilinin %4,91’ini kaplamaktadır. İlçe merkezinin konumu nedeniyle deniz seviyesinden yüksekliği 86 m’dir. Bayındır ilçesi doğuda Ödemiş, batıda Torbalı, kuzeyde Kemalpaşa ve Manisa’nın Turgutlu ilçeleriyle komşudur.

İzmir Bayındır’ın neyi meşhur?

İzmir’in güneydoğusunda yer alan Bayındır ilçesine merkezden yaklaşık 80 km’lik bir yolculukla ulaşacaksınız. Bu yolculuk sırasında her yıl nisan ayının son haftası veya mayıs ayının ilk haftasında Çiçek Festivali’nin düzenlendiği Bayındır’a neden “Çiçeklerin Başkenti” dendiğini anlayacaksınız.

İzmir Bayındır dolmuşları nereden kalkıyor?

İlçemiz İzmir’e 60 km uzaklıkta bir ilçedir. İlçemize, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin 107 ve 108 numaralı peronlarından her yarım saatte bir kalkan Minibüs İşletme Kooperatifi Limited Şirketi’nin araçları ile ulaşabilirsiniz.

Bayındır hangi ilçeye yakın?

Bayındır, İzmir’in güneydoğusunda, Küçükmenderes Havzası’nda yer almaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 80 km’dir. Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Ödemiş; batısında Torbalı; güneyinde ise Tyre ile çevrilidir.

Bayındır’ın nüfusu kaç?

İlçenin nüfusu 20.158 erkek olup, 20.

İzmir’den Kuşadası’na kaç saat sürüyor?

İzmir-Kuşadası arası otobüs yolculuğu ortalama 1 saat 12 dakika sürmektedir.

İzmir Bergama arası kaç saat sürüyor?

İzmir ve Bergama arasındaki en ucuz otobüs biletini bulun. İki şehir arasındaki mesafe 103 km olup yolculuk yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.

İzmir Ödemiş arası kaç kilometre?

İzmir’den Ödemiş’e Ulaşım İzmir şehir merkezi ile Ödemiş arasındaki ortalama mesafe 110 km’dir. Özel araçla ortalama yolculuk süresi 1’dir.

İzmir Bayındır hangi Türk boyundandır?

Bayındır ilçe merkezinde Bizans döneminde bir yerleşim yeri olduğu bilinmektedir, ancak Selçukluların gelmesiyle 14. yüzyıl başlarında Orhan Gazi tarafından 24 Oğuz boyundan Üçoklar’dan biri olan Türkmen boyu Bayındır adıyla yeni bir yerleşim yeri kurulmuştur.

Bayındır ismi nereden gelir?

Etimoloji. Türkçe kişisel isim Bayundur ile ilişkilidir. Eski Türkçede; bay – +u ekiyle “zengin” kelimesinden türemiştir; bayu fiilinden türemiş bir kelimedir – “zengin olmak, varlıklı olmak” – türemiş ek (+dır) ile. Modern Türkçede, kelime “bındır” olmuştur.

Bayındır ne zaman ilçe oldu?

Bayındır daha önceleri bir vilayet merkezi iken 1871 yılında belediye, 1875 yılında ise ilçe merkezi olmuştur. İlçe 30 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ve iki buçuk yıl süren işgalin ardından 4 Eylül 1922’de kurtarılmıştır. SOSYAL VE KÜLTÜREL YAPI: İlçedeki sosyal yaşam iki farklı sosyal yapının etkisi altındadır.

İzmir Bayındır’a toplu taşıma ile nasıl gidilir?

Otobüsle Ulaşım İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden 107 ve 108 numaralı peronlardan her yarım saatte bir kalkan minibüslerle Bayındır’a ulaşmak mümkündür.

727 Eshot kaç TL?

Kurban Bayramı 2017 FİYAT TARİFESİ (B) Fiyat TarifesiTamBilet 35,52 seyahatlik aylık geçiş kartı, şahsi ulaşım hizmet kartı727: BAYINDIR – TORBALI1.301 Kredi729: ATAKÖY – CUMAOVASI AKT.

Seferihisar dolmuş nereden kalkıyor?

İzmir-Seferihisar minibüsleri İzmir Üçkuyular Garajından, Seferihisar-İzmir minibüsleri ise Seferihisar İlçe Garajından kalkmaktadır.

Bayındır kaplıcaları neye iyi gelir?

BAYINDIR KAPLICASI 15 dakika arayla bulunan kaplıcalardaki su sıcaklığı 40 derece civarında olup, içerisinde kükürt, sodyum ve bikarbonat bulunmaktadır. Romatizma ve cilt hastalıklarının tedavisinde başarılı olduğu düşünülmektedir.

İzmir Bayındır hangi Türk boyundandır?

Bayındır ilçe merkezinde Bizans döneminde bir yerleşim yeri olduğu bilinmektedir, ancak Selçukluların gelmesiyle 14. yüzyıl başlarında Orhan Gazi tarafından 24 Oğuz boyundan Üçoklar’dan biri olan Türkmen boyu Bayındır adıyla yeni bir yerleşim yeri kurulmuştur.

Bayındır hangi belediye?

Bayındır, İzmirBayındırİlİzmirCoğrafi BölgeEge Bölgesiİdare KaymakamıMehmet Ali Öztürk18 hat daha

İzmir Bayındır ismi nereden gelir?

İzmir’in ilçelerinden biri olan Bayındır, adını Oğuz boylarının Bayındır kolundan almıştır. Bizans döneminde farklı bir ismi olan bu ilçenin ismi 14. yüzyılda Orhangazi’den değiştirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep İbrahimli Escort